Opfokstalling


Voor veulens tot en met 3 jr paarden bieden wij een moderne en ruime opfokstalling, totaal ca. 1200 m². De paarden worden groepsgewijs in 9 grote afgescheiden groepstallen geplaatst afhankelijk van leeftijd, type en soort. De paarden beschikken altijd over onbeperkt ruwvoer en de veulens krijgen daarnaast dagelijks een portie biks voor voldoende vitamines en mineralen.

Wij observeren de groepen dagelijks, zodat we bij afwijkend gedrag onmiddellijk actie kunnen ondernemen. We streven ernaar om uw paard regelmatig in handen te hebben, waardoor het latere menselijke contact makkelijker en natuurlijker verloopt. Dit gebeurt onder andere door bekappen en ontwormen.

De stallen zijn volgens de nieuwste FNRS normen gebouwd: aan 1 zijde open, waardoor er altijd frisse lucht is. Aan deze zijde grenzen 2 grote paddocks (15 m. x 40 m.) zodat de paarden ook bij slecht weers (ook in de winter) altijd overdag buiten komen met hun eigen groep. ‘s Zomers hebben de paarden dagelijks de mogelijkheid om uit te lopen naar de ruime weides.